SRPSKI
DEUTSCH

РУССКИЙ

БЬЛГАРСКИ
 
 

 

Vertical Drop Down Menu HTML by Css3Menu.com


ISTOČNOEVROPSKA TURA

MARŠRUTA: BEOGRAD – KRAKOV – VARŠAVA – VILJNOS – RIGA – SANKT PETERSBURG – (HELSINKI) - MOSKVA – KIJEV – BEOGRAD

1.DAN: BEOGRAD-– Polazak iz Beograda u večernjim satima. Noćna vožnja.
2.DAN: VARŠAVA –Dolazak Varšavu u jutarnjim satima .

Varšava je bila jedan od najlepših gradova u Centralnoj Evropi sve dok nije totalno razorena tokom rata. Završetkom rata od nje su samo ostale spaljene i srušene gomile kamena i cigli, a većina stanovništva je bila pobijena.
Godinama grad je ponovo sagrađen, a srce grada je restauirano. Veći deo Starog Grada je pažljivo sagrađen po orginalu iz 17. i 18. veka, sa prostranim trgovinskim skverom u centru. Siva prošlost ovoga grada je zaboravljena i sada je to mesto bogato palatama i dvorovima, otvorenim parkovima, impresivnim crkvama i obnovljenom ulicom starog centra. Iako mnogi ljudi oskudnu pažnju posvećuju Varšavi kao turističkoj destinaciji, ona sadrži mnogo muzeja i istoriskih spomenika, galerija i restorana.
Razgledanje grada: poseta obnovljenom starom gradu (Stare Miasto),
spomenik Kralja Sigmunda, katedrala Sv. Jovana, Barbakan – srednjovekovno utvrženje, varšavski Univerzitet, spomenik
varšavskom ustanku, grob neznanog junaka, veliko pozorište, Palata Belvedere, Šopenov spomenik,
šetnja unutar starihgradskih zidina Smeštaj u hotel.Noćenje.

3.DAN:VARŠAVA-VILJNOS-RIGA-– Doručak. Oko podneva odlazak za Viljnos. Razgledanje grada pešice: Kula Gediminasa, Trg Ratušniji, Univerzitet, crkva Sv.Ane i Bernardinaca, jevrejska četvrt. Nastavak puta za  Rigu.  Razgledanje grada. Noćenje.

4.DAN: RIGA-SANKT PATERSBURG – OOdlazak u Sankt Petersburg. Sankt Petersburg, posle Moskve, drugi po važnosti ekonomski, industrijski, naucni i kulturni centar Rusije. Nalazi se na ušcu Neve u Balticko more i najseverniji je veliki grad na svetu. Osnovao ga je 1703. ruski car Petar Veliki. Zbog svojih znamenitosti - zimski dvorac Ermitaž, veliki broj muzeja i galerija privlaci turiste tokom cele godine..
Razgledanje grada minibusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik, krstarica "Aurora", Smoljni, … Fakultativno, u produžetku razgledanja grada Petropavlovska tvrdava, istorijsko jezgro grada, Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori, pocev od Petra I,
Istorijski muzej Sankt Peterburga, cuvene tamnice.
Smeštaj u hotel. Posle podne slobodno vreme za odmor.Večera.  Nocenje

5.DAN: SANKT PETERSBURG  Doručak.. Ručak.. Slobodno vreme. Večera. Noćenje. Fakultativno izlet u Helsinki(Odlazak za Finsku.Razgledanje Helsinkija autobusom i pešice:Senatski trg, palata Flandrija, gradska kuća, predsednička palata, Crkva Svetog Nikole, Uspenska Saborna crkva (Ruska), Crkva u steni (Temppeliaukio kirkko).
Zaštitni znak grada je ljupka sirena Havis Amanda... Povratak u Sankt Petersburg). Noćenje.

6.DAN: SANKT PETERSBURG-MOSKVA – Doručak. Slobodno vreme. Ručak. Predveče  odlazak za Moskvu.

7-8. DAN: MOSKVA – Dolazak u jutarnjim satima.  Moskva je glavni i najveci grad Rusije. Nalazi se na reci Moskvi, a po poslednjem popisu iz 2004. godine u Moskvi je živelo 11.270.000 stanovnika. U središtu grada nalazi se Kremlj koji datira iz 12.veka i prvobitno je bio izgraden od drveta. Uz istocni zid prostire se Crveni trg, mesto održavanja mnogih državnih ceremonija. Na trgu se nalaze i najpoznatije moskovske gradevine: crkva Svetog Vasilija blaženog i Lenjinov mauzolej. Moskva je veliki trgovacki i ekonomski centar, dom velikog broja milijardera.
Razgledanje grada minibusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevicji manastir, vidikovac Vrapceva brda i Univerzitet "Lomonosov", Poklonaja gora (Park Pobede) i dr.. U produžetku razgledanja grada, poseta muzeju Panorama Borodinske bitke (fakultativno).Smeštaj u hotel. Vreme za odmor. Uvece (fakultativno), u pratnji vodica, obilazak Moskovskog metroa, posebno nekih od najlepših metro stanica, nalik na muzeje (mozaici, skulpture).Smeštaj u hotel. Noćenje.

9.DAN:MOSKVA-KIJEV – Doručak.  Odlazak za Kijev. Noćenje u Kijevu.

10.DAN:KIJEV  Doručak. Panoramsko razgledanje grada. Odlazak za  Lavov. Smeštaj u hotel. Noćenje.

11.DAN: LAVOV – BEOGRAD Doručak. Razgledanje grada  . .   Odlazak za Beograd.

12.DAN: BEOGRAD  Dolazak u Beograd.

NOĆENJA(11): VARŠAVA – 1, RIGA-1,SANKT PETERSBURG – 2, MOSKVA – 2, KIJEV – 1, LAVOV-1

 

 Randjelović Vlastimir Tel.

+381 62 755 795

+381 60 0 755 795

+381 60 5 755 795